Privacy policy

Sobre communia.org

communia.org és el lloc web del grup communia, usat per informar dels serveis i de les activitats realitzades o per realitzar. communia.org fa servir el software d’analítiques web Matomo per part del propietari del lloc per tal de mesurar, recollir, analitzar i reportar les dades dels visitants amb la finalitat d’entendre i optimitzar el lloc web. Si es vol veure com funciona es pot veure https://demo.matomo.org .

 

Finalitats del processament

Es fa servir el programari per analitzar el comportament dels visitants per tal de trobar incidències potencials; pàgines no trobades, incidències en la indexació del lloc en motors de cerca, quins continguts són els mes apreciats... Un cop les dades són processades (quantitat de visites arribant a pàgines no trobades, visites a una sola pàgina...), Matomo genera informes pels propietaris del lloc per realitzar accions, per exemple canviar el format de les pàgines, publicar contingut nou... etc.

Matomo anonimitza les dades personals (IP, Id de l’usuari, correu electrònic...) de tal manera que no es guarden dades personals que es puguin identificar, preservant i sent respectuós amb les dades dels visitants.

Si hi hagués processament de les dades personals es basaria en un consentiment explícit. La teva privacitat ens preocupa. Per això no processarem cap informació personal si no ens dónes el teu consentiment explícit.

Les dades de caràcter personal seran tractades de forma segura i amb la protecció pertinent, segons la normativa vigent, prenent les mesures de seguretat necessàries per evitar l’alteració, pèrdua, tractament, esborrat o accés de tercers no autoritzats.

Les bases de dades es generen utilitzant Drupal i Matomo, programari lliure auditable lliurement.

Apliquem les següents mesures de seguretat entre altres:

  • Instal·lar site en una base de dades separada (per evitar filtracions)

  • Usuari i contrassenya de la base de dades dedicat. (per evitar injeccions)

  • Fer servir el site sobre https:// i redirigint http:// a https:// - (evitar sniffers)

  • Realitzar còpies de seguretat d'arxius i bases de dades.

  • Fer servir l'últim PHP, Servidor SQL, Nginx i Sistema operatiu, per incloure les actualitzacions de seguretat.

  • Estar informats de les novetats del programari usat, i llegir activament els canvis.

  • Estar pendent de l'activitat sospitosa revisant periòdicament el Registre d'activitat i accés al site.

  • Seguim bones pràctiques pel que fa als administradors:

    • Fer servir contrassenyes fortes i úniques.

    • Usar ssh enlloc de ftp (evitar sniffers)

    • Mantenir el PC de treball actualitzat.

    • Fer servir codi obert (per assegurar una vigilància revisada per la comunitat).

  • Comprova que tens un contracte escrit amb la companyia que proveeix el servidor o el hosting que assgura que les apropiades mesures de seguretat són proporcionades.

D’altra banda fem còpies de seguretat, encriptem tràfic i apliquem polítiques de acceptació denegació de visitants maliciosos.

 

Destinataris de les dades personals

Les dades personals són enviades a:

  • El titular del servidor: Aleix Quintana Alsius amb DNI 45639301-X

  • El proveïdor de servidors:

OVH HISPANO, S.L.U.

CIF: B-83834747

Domicilio social: C/Alcalá, nº 21, 5º Dcha - 28014 Madrid - España.

Transferències de dades a tercers països i salvaguardes.

 

No es realitzaran transferències a tercers països fora de la Unió Europea. Els servidors estan ubicats per OVH a Roubaix(França).

 

Període de retenció o criteri deteminat per establir el període de retenció

Emmagatzem dades d’activitat del subjecte capturada per la web durant 13 mesos,

Degut a que la informació està ubicada a servidors de França apliquem la normativa francesa que estableix que el període de retenció serà de 13 mesos.

 

Existència de cada dret del subjecte

Com que communia.org processa dades personals basades en interès legítim, pots exercir els següents drets:

  • Dret a accés: pots demanar-nos en qualsevol moment l’accés a les teves dades personals.

  • Dret a eliminar: Pots demanar-nos en qualsevol moment esborrar totes les dades personals que processem sobre tu.

  • Dret a la portabilitat: Pots demanar en qualsevol moment una còpia de les dades personals que processem sobre tu.

  • Dret a revocar consentiment: Pots revocar el consentiment en qualsevol moment tramitant el formulari del següent apartat.

 

Qualsevol comunicació s’haurà de fer des del correu electrònic registrat.

 

Dret a revocar consentiment en qualsevol moment

Pots revocar el consentiment en qualsevol moment tramitant el següent formulari:

[ FUNCIONALITAT REVOCACIÓ ]

(en cas de no estar actiu fes-nos saber que vols revocar el consentiment,

d’altra banda pots evitar que hi hagi cap recol·lecció de dades utilitzant les funcionalitats «Navegació privada» o «DoNotTrack» en navegadors com Firefox o Chromium).

 

El dret a presentar una reclamació amb una Autoritat de control

Si creus que la manera com processem les teves dades personals a communia.org tens dret a presentar una reclamació a l’Autoritat de control pertinent.

Conseqüències de no proveïr dades personals

El fet de no permetre la recol·lecció de les teves dades personals que obtenim mitjançant l’aplicació d’analítiques de visites no afectarà a la utilització de communia.org.

El fet de no proporcionar algunes dades com l’identificador d’usuari, la contrassenya, o certes dades obligatòries especificades en el formulari de inscripció del lloc, pot fer impossible la utilització de communia.org, ja que són imprescindibles per disseny.

Existència de presa de decisions automatitzades incloent creació de perfils i informació sobre com es fa, significats i conseqüències

El lloc web communia.org no fa cap perfilat.


 

 

 

 

Política de cookies

Una cookie es un pequeño fichero de texto que se almacena en su navegador cuando visita casi cualquier página web. Su utilidad es que la web sea capaz de recordar su visita cuando vuelva a navegar por esa página. Lascookies suelen almacenar información de carácter técnico, preferencias personales, personalización de contenidos, estadísticas de uso, enlaces a redes sociales, acceso a cuentas de usuario, etc. El objetivo de la cookiees adaptar el contenido de la web a su perfil y necesidades, sin cookies los servicios ofrecidos por cualquier página se verían mermados notablemente. Si desea consultar más información sobre qué son las cookies, qué almacenan, cómo eliminarlas, desactivarlas, etc.,

Cookies utilizadas en este sitio web

Siguiendo las directrices de la Agencia Española de Protección de Datos procedemos a detallar el uso de cookiesque hace esta web con el fin de informarle con la máxima exactitud posible.

Este sitio web utiliza las siguientes cookies propias:

  • Cookies de sesión, para garantizar que los usuarios que escriban comentarios en el blog sean humanos y no aplicaciones automatizadas. De esta forma se combate el spam.

  • Cookies para la elaboración de estadísticas: permiten discernir entre visitas y visantes únicos y otras distinciones que utilizamos para saber qué contenidos gustaron más a nuestros lectores y adecuar nuestro blog a ellos.

Este sitio web utiliza las siguientes cookies de terceros:

  • Redes sociales: Cada red social utiliza sus propias cookies para que usted pueda pinchar en botones del tipoMe gusta o Compartir.

Desactivación o eliminación de cookies

En cualquier momento podrá ejercer su derecho de desactivación o eliminación de cookies de este sitio web. Estas acciones se realizan de forma diferente en función del navegador que esté usando. Aquí le dejamos una guía rápida para los navegadores más populares.

Notas adicionales

  • Ni esta web ni sus representantes legales se hacen responsables ni del contenido ni de la veracidad de las políticas de privacidad que puedan tener los terceros mencionados en esta política de cookies.

  • Los navegadores web son las herramientas encargadas de almacenar las cookies y desde este lugar debe efectuar su derecho a eliminación o desactivación de las mismas. Ni esta web ni sus representantes legales pueden garantizar la correcta o incorrecta manipulación de las cookies por parte de los mencionados navegadores.

  • En algunos casos es necesario instalar cookies para que el navegador no olvide su decisión de no aceptación de las mismas.

  • Para cualquier duda o consulta acerca de esta política de cookies no dude en comunicarse con nosotros a través de la sección de contacto.